POZIV NA ZAVRSNE ISPITE

Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuh.

Dragi  i poštovani roditelji.
Siguran sam da će Vas ovaj email iznenaditi ali se radujem da će Vas obradovati. Želim da Vas obavijestim da smo stigli do kraja mektebske 2012/13 godine i da u nedjelju 07.07.13. poslije podne namaza (13.30) upriličujemo “Završni ispit” polaznika.  Završni ispit obuhvata:
Ispite polaznika ( po jedno pitanje pred džematom),
dodjelu svjedodžbi,
dodjelu nagrada najboljima i poklona za sve polaznike,
razne igre,
besplatno jelo za polaznike,
bazar.
Jednom riječju kao i svake godine trudimo se da napravimo “Mekteb fest” , dan koji djeca pamte, vole i sa radošću ga dočekuju. Sve to radimo da mektebsku pouku učinimo interesantnijom i privlačnijom, kako bi Vama pomogli u odgoju djece  i kako bi imali generacije koje će živjeti vjeru nakon nas.
Odgoj djece je veoma kompleksno pitanje, dugotrajan proces i naša velika kušnja od Našeg gospodara.  Uzvišeni Allah dž. š. nas upozorava:
“Imanja vaša i djeca vaša su samo iskušenje, a u Allaha je nagrada velika.” (Et-Tegabun, 15.)
Mi znamo da u Vama imamo one koji su svjesni ove kušnje i odgovornosti naspram ovog povjerenoga nam emaneta. Mi znamo da ste Vi svjesni istrajnosti u odgojnom procesu, bez istrajnosti nemoguće je postići uspijeh. Hoćemo da nam djeca dobiju najbolje, hoćemo da im ostavimo najbolje,  nema alternative. Poslanika Muhammed a.s. nas je podučio:“Ništa vrednije roditelj ne može u naslijeđe ostaviti svome djetetu od lijepog odgoja (u duhu islama).” (Tirmizi)
Poštovani roditelji.
Ukoliko  Vaše djete  nije dolazilo zadnji  puta u na mektebsku nastavu  nije  Vam ni dostavljena  obavijest za  “Završni ispit”  pa  Vas  ovako pozivam da Vaše dijete dovedete ili pošaljete da dođe u subotu 06.07. od 9.30. do 12. sati u džamiju da dobije  zadatak za “Završni ispit” i da može učestvovati.  Svakako  da Vas srdačno pozivamo da budete dio skupa kojim želimo motivisati našu djecu da istrajavaju na putu sticanja znanja i na putu izrastanja i odrastanja u vjeri.
Uz nadu da ćemo zajedno obilježiti kraj mektebske godine: ja vas selamim  i učim dovu Svevišnjem :
Gospodaru naš, podari nam u ženama našim i djeci našoj radost i učini da se čestiti na nas ugledaju!(Furkan, 74.)

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *