TAKMIČENJE NA MEDŽLISU MINHEN

Naš džemat je 27.04.13. bio domaćin regionalnom takmičenju polaznika mektebske pouke Medžlisa Minhen. Na takmičenju je učestvovalo 7 džemata i to  džemati; Tevhid Minhen, Fedžr Minhen, El-Hidaje Minhen, Ingolštadt, Fedžr Erding, Regensburg i Nirnberg. Nakon prijava ekipa i podjele posla između imama, počelo se sa takmičenjem. Takmičenje u kvizu  do 12 godina   pristupilo je  7 ekipa. Pobjednici su  ekipa Nirnberga koju su predstavljale Hadžić Alema i Pintol Hamida, drugo mjesto je pripalo džematu El-Hidaje koju su predstavljale Elma Ibrahimović i Nedim Džinić a treće mjesto je pripalo džamatu Ingolštadt koji  su predstavljali  Amel Smajić  i Arnel Smajić.

U testu  za starije od 13 godina svaki  džemat je predstavljao po jedan takmičar. U ovoj disciplini učešće je uzelo 6 džemata. Prvo mjesto je pripalo je džematu Nirnberg koji je predstavljala Jasmina Dautović, drugo mjesto je pripalo džematu El Hidaje koji je predstavljao Imamović Hamza a treće mjesto  su podijelili džemati Fedžr Minhen kojega je predstavljao Armin Etemović i Tevhid Minhen kojega je predstavljala Selma Džafić.

 

U Kategoriji Kiraet za mlađe do 12. godina, prvo mjesto je pripalo Bilalu Hodžiću iz džemata Ingolštadt, drugo mjesto je pripalo Nedimu Džiniću iz džemata El-Hidaje Minhen i treće mjesto  je podijeljeno između Selme Džafić iz džemata Tevhida Minhen i Belkise Vereget iz džemata  Nirnberg.

U kategoriji starijih uzrasta u Kirajetu prvo mjesto je pripalo  Sumeji Hodžić iz džemata Ingolstadt, drugo mjesto  Melihi Pintol iz džemata Nirnberg a treće mjesto Džemaludinu Bradariću iz džemata El-Hidaje Minhen.

Poslije takmičenja najboljima su podijeljene vrijedne  novčane nagrade koje je obezbjedio Mešihat Islamske Zajednice.

Bila je to smotra znanja i lijepo druženje gdje su svi oni koji su učestvovali zaslužili pohvale a posebno   džemat Nirnberg  je zaslužio pohvale za organizaciju.

Mi smo ponosni na naše takmičare; MELIHA PINTOL, JASMINA DAUTOVIĆ, ALEMA HADŽIĆ, HAMIDA PINTOL I BELKISA VEREGET i na njihov uspijeh na osnovu kojega je naš džemat ukupni pobjednik takmičenja. Našim takmičarima  želimo uspjeh na saveznom takmičenju.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG mektebsko takmicenje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info dzemata.