SREBRENICA – Obilježavanje 25 godina

Poštovani prijatelji,
Naš džemat je u saradnji sa “Demokratie Leben” Nürnberg, a pod pokroviteljstvom Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend, ove godine pripremio program povodom obilježavanja dana sjećanja na genocid u Srebrenici. Ove godine zbog određenih okolnosti izazvanim Corona virusom, upriličit ćemo izložbu fotografija, te određenih video poruka i govora u našim džematskim prostorijama. Posjetite nas 11. Jula od 14 do 18h i podržite ovaj naš projekat, kako bi zajedno obilježili sjećanje na našu Srebrenicu koja je opomena cijelom čovječanstvu.
Pozivamo Vas takođe da se strogo pridržavate pravila i mjera koja su trenutno na snazi u našem islamskom centru izavana Corona virusom, a koja možete pročitati na našim stranicama informisanja, kao i na samom centru.

SREBRENICA je opomena cijelom čovječanstvu!

Srebrenica – Mahnmal für die Ewigkeit –

Am 11. Juli jährt sich zum 25. Mal das Massaker von Srebrenica !! Auf Grund der aktuellen Infektionsgeschehen haben wir unsere Vorhaben der Situation angepasst und veranstalten deswegen eine Ausstellung mit ausgewählten Bildern & Videos.

Wann: 11. Juli 2020 zwischen 14.00 & 18.00 Uhr

Wo: Islamische Gemeinde der Bosniaken Nürnberg e.V., Turnerheimstraße 48, 90441 Nürnbeg

Bitte beachten Sie die aktuellen Hygiene- und Abstandsregelungen!

Don't forget Srebrenica
11.07.1995