UPIS U MEKTEB 2013

Poštovani  roditelji es-selamu alejkum,

Postoji  puno ni’meta i blagodati sa kojima nas je Uzvišeni Allah počastio i obdario, jedna je posebna i zato jeste veliko iskušenje. Djeca su velika radost ali i velika bol, a u konačnici naše veliko iskušenje. Kur’an ističe ovu činjenicu: “Imanja vaša i djeca vaša samo su iskušenje, a u Allaha je nagrada velika.“ (Et-Tegabun,14-15)
Hoćemo li u ovim teškim i zahtjevnim vremenima  sa jedne i prezauzetosti sa druge strane,imati snage i imati mudrosti, te naći dovoljno vremena da se predamo ovoj obavezi na pravi način, od nas zavisi.
Na ovo veliko breme odgovornosti upozorava  Muhammed s.a.v.s., pa kaže: ”…Čovjek je pastir u svojoj porodici i biće odgovoran za svoje stado. Žena je pastir u kući svoga muža pa će i ona biti odgovorna za svoje stado…” (Buhari, Muslim)
djecaKušnja zvana dijeca  donosi uspijeh ili neuspijeh , oni su kako kaže naš Poslanik s.a.v.s:“Naša djeca su naše džigerice. Dok su mala naši su naredbodavci, velika naši neprijatelji. Ukoliko požive iskušenje su nam, ukoliko umru tuga su nam.” (Džami’ul-Ahbar, 283/755.)

Pravi odgovor na ovu kušnju je samo i  isključivo u islamskom odgoju, izvan njega, nemoguće je  postići uspijeh i na pravi način odgovoriti na ovu zadatu kušnju.
Dragi roditelji, svako od nas želi da ima dijete koje će se razvijati u ličnost sa pozitivnim vrijednostima i  ispravnim pogledom na svijet i život.
Svako od nas želi da ima dijete koje će spoznati vrijednost svoga identiteta, vjere, kulture i tradicije, voleći svoje, a poštivajući druge.
Mektebska pouka i jeste tu da Vam pomogne  u odgoju Vašeg djeteta/djece,  kako bismo ovaj svijet činili ljepšim i boljim mjestom.
Udružimo se u nastojanju da odgojimo moralne,obrazovane i krijeposne generacije koje će ponosno i dostojanstveno živjeti na ovim prostorima.

Radujući se našem susretu mahsuz Vas selamimo.
Muallim Hamid ef  Pintol. i muallima Sabina Pintol

NEDJELJA  22.09.2013  u 12:00.h

UPIS I POČETAK MEKTEBA

SADRŽAJ:
•    Popunjavanje formulara upisnice za ovu godinu
•    Učenje dove za hairli mektebsku i školsku 2013/14 godinu
•    Predstavljanje plana i programa nastave
•    Izbor roditeljskog vijeća.
•    Podne namaz
DOBRO NAM  DOŠLI!

 

 

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *